Édesség mindenkinek!

MENÜ

Az édesség az élelmiszerek közé tartozik, a nevét az édes ízéről kapta és többnyire valamilyen cukrot tartalmaznak.

 Már az ősember is készített édes ételeket méz és liszt keverékéből, sőt az eljárás olyannyira népszerű volt, hogy barlangrajzokon is megörökítették. Ezután sokáig "csak" süteményeket készített az ember, a tésztát édesítette. A következő nagy áttörés 1502-ben történt, a csokoládépasztilla megjelenésével. Ezek még nagyon drágák voltak, így csak a tehetősebbek engedhették meg maguknak. Később megjelentek a cukorpasztillák, melyek cukor vízben való feloldásával készítettek. Ma ezeket legtöbbször gyümölcsaromákkal kiegészítve árulják.

 

Legfőbb édességfajták: 

  • fagylaltok, jégkrémek
  • csokoládé
  • cukorkák
  • sütemények, desszertek
Asztali nézet